به گزارش قدس آنلاین، «محمد الصحاف» سخنگوی جنبش «الحراک القانونی» (جنبش حقوقی عراق) امروز یکشنبه تأکید کرد که نظامیان تروریست آمریکایی باید از خاک این کشور اخراج شوند.
الصحاف به پایگاه خبری المعلومه گفت: «پرونده تعیین جدول زمانی برای خروج [نظامیان] خارجی از عراق، در حد یک طوفان رسانهای بود؛ هر چند که تصمیم اخراج نیروهای خارجی و در صدر آن، نیروهای آمریکایی، الزامآور و لازمالاجرا است».
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ به درخواست دولت عراق برای مبارزه با داعش که در آن زمان یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیروی در قالب یک ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آنها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.
پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.
با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش، و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد. هرچند که مقامات مسئول عراقی از آغاز روند خروج نظامیان آمریکایی خبر دادهاند و هر از چند گاهی خبر عقبنشینی چندین یگان رزمی آمریکا رسانهای میشود.
الصحاف همچنین تأکید کرد که آمریکا اهمیتی به «مصوبه پارلمان عراق نمیدهد؛ [مصوبهای] که خواستار اخراج نیروهای خارجی از این کشور است. پس از رأی آوردن این مصوبه در پارلمان، حضور این نیروها غیر قانونی است و در نتیجه گروههای سیاسی باید اجرای این مصوبه را پیگیری کنند».
حسین العامری نماینده عراق که عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان این کشور است، روز گذشته گفت که مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی، برای دولت الزامآور است؛ زیرا پارلمان آن را تصویب کرده است و شامل همه نیروهای خارجی میشود.
العامری با بیان اینکه بیشتر گروههای سیاسی حاضر در پارلمان بر سر اخراج نظامیان خارجی اتفاق نظر دارند، تصریح کرد: دولت باید به پارلمان توضیح دهد که چرا نیروهای آمریکایی و پایگاههای نظامی آن، هنوز در عراق وجود و حضور دارد».
پایان پیام/.
نظر شما